Кога размислуваме за грижата за здравјето, стапалата ретко кому му се приоритет. Обично мислиме дека тие долго ќе бидат здрави со редовна хигиена, но тоа не е секогаш доволно

Козметичките производи понекогаш носат луди имиња, но дали знаевте дека кармините ги бираме поради имињата, не само поради нијансата.

Ако сакате да ослабнете пет до десет килограми за шест недели, заборавете на Дукан и Аткинс. Прескокнете го појадокот, пијте кафе и бањајте се во ладна вода.

Без разлика на возраста, секој сака да касне малку чоколадо. При тоа на сите им е важен квалитетот, кој пак зависи од содржината на какао. За квалитетно црно чоколадо се смета она кое содржи над 75% какао.

Сигурно ви се случило да се најдете во ситуација кога ви се потреби малку повеќе пари, па си префрлате себеси дека не знаете да штедите.

Зошто да земате лекови, кога можете да јадете секој ден од овие 11 видови храна и така да си помогнете во лекувањето на некои болести?

Колку и да не им се допадне ова на фармацевтските и козметичките компании, медот и циметот се природна комбинација која може да помогне во подобрување на здравјето и избегнување на некои несакани состојби.

Собраниската Комисија за труд и социјална политика на денешната седница ги разгледуваше измените и дополнувања на Законот за семејство,

Им припаѓате на оние кои „вежбаат“ постојано но само во мислите, а никако да тргнете во акција. Изговори, како замор, мрзеливост, нов филм на телевизија, кафе на сончева тераса во кафуле, повеќе не ви се оправдување.

Кога ќе станете родители, приоритетите во животот ви се менуваат комплетно. Она кое порано ви беше многу важно, станува неважно, а исто како мајките, така и татковците соочени со новата улога го менуваат својот живот. И кај нив се менуваат приоритетите во животот.

Најново на форумот

  • No posts to display.