На 14 април во Градскиот парк во Скопје ќе се одржи Женската трка.Таа е една од промотивните трки на Скопскиот Маратон 2013. Трката е во организација на Сојузот на спортови на Скопје. Целта на женската трка е превенција од заболувањата преку активно вежбање.

Денес 22 март е светскиот ден на водата, ден кога се слави овој скапоцен и безбеден дар од природата, без кој не би постоел животот на планетава.

Македонското стоматолошко друштво преку донација на средства за орална и лична хигиена во интернатот – згрижувалиштето „Гоце Делчев” во село Љубанци, за петнаесет дечиња - социјални случаи, го одбележа светскиот ден на оралното здравје.

Училиштето за англиски јазик „Смајли старс“ во соработка со „Агенција ДДС“, организира интензивна подготвителна настава за полагање државна матура по предметот македонски јазик.

Жените кои имаат ќерки почесто бараат развод, бидејќи девојчињата се и помош во домот. Мажите не сакаат синовите да им растат без татко, па двојките со машки деца опстануваат подолго

Некогаш за мајката која бдее над децата и повеќе од колку што треба и прави сè наместо нив се велеше дека е мајка- квачка. Во меѓувреме поимот еволуираше и денес тој тип родители се нарекуваат „хеликоптер родители“

За користа на црното вино за здравјето долго се зборува, но австралиски биохемичар верува дека создал капка толку богата со антиоксиданси, што би можела да лечи повеќе болести.

Најголемата желба на секој брачен пар е да ја почувствува убавината од родителството. Да го држи во прегратка своето чедо. Но, не секогаш нештата одат по природен и нормален тек.

Кивање запушен нос, температура – настинките се типични за овој период од годината, а со неколку трикови можете да си помогнете и да оздравите побрзо

Кет Флечер (49) од Њухејвен, Англија, има удобен и комплетно опремен дом, со функционални апарати, меѓу кои се и шпорет со шест рингли и машина за перење садови марка „бош“.

Најново на форумот

  • No posts to display.