Ова можеби не е новост за родителите кои имаат возено додека го слушаат плачењето на своето дете. Да се има мал патник во автомобилот, ги зголемува шансите да доживеете сообраќајна незгода.

Бананите освен што се вкусни за јадење имаат и уште една добра страна. Нивните остатоци можат да се користат на различни начини и да ви помогнат во разни ситуации.

Роман кој ќе ги разбуди вашите чувства, ќе ве замисли, ќе ве возбуди, ќе ве растажи, ќе ве разнежни...

На 14 април во Градскиот парк во Скопје ќе се одржи Женската трка.Таа е една од промотивните трки на Скопскиот Маратон 2013. Трката е во организација на Сојузот на спортови на Скопје. Целта на женската трка е превенција од заболувањата преку активно вежбање.

Денес 22 март е светскиот ден на водата, ден кога се слави овој скапоцен и безбеден дар од природата, без кој не би постоел животот на планетава.

Македонското стоматолошко друштво преку донација на средства за орална и лична хигиена во интернатот – згрижувалиштето „Гоце Делчев” во село Љубанци, за петнаесет дечиња - социјални случаи, го одбележа светскиот ден на оралното здравје.

Училиштето за англиски јазик „Смајли старс“ во соработка со „Агенција ДДС“, организира интензивна подготвителна настава за полагање државна матура по предметот македонски јазик.

Жените кои имаат ќерки почесто бараат развод, бидејќи девојчињата се и помош во домот. Мажите не сакаат синовите да им растат без татко, па двојките со машки деца опстануваат подолго

Некогаш за мајката која бдее над децата и повеќе од колку што треба и прави сè наместо нив се велеше дека е мајка- квачка. Во меѓувреме поимот еволуираше и денес тој тип родители се нарекуваат „хеликоптер родители“

За користа на црното вино за здравјето долго се зборува, но австралиски биохемичар верува дека создал капка толку богата со антиоксиданси, што би можела да лечи повеќе болести.

Најново на форумот