Денес, 3 декември во светот но и кај нас се одбележува Меѓународениот ден на лица со инвалидитет, чија точна бројка во Македонија се уште не се знае.

Трета година по ред здружението Дајте ни крилја го организира проектот ,,Слобода во вода,,- терапевтско пливање за сите заинтересирани лица.

Полуготовата храна има предност особено за луѓето кои се вработени, бидејќи го скратува потребното време за готвење. Освен тоа често се продава по ниски цени и тешко е да се одолее а да не се проба.

Child & Family фондацијата на Lyoness ја овозможи неопходната санација на зградата на основното училиште „Гоце Делчев“ во Љубанци, Македонија.

Од 4 до 9 ноември, градот Инегол во Турција ќе биде домаќин на еден од најголемите саеми за мебел на Балканот. Повеќе од 150 компании кои произведуваат мебел, како од Турција, но така и од странство, ќе ги изложат своите производи.

Повеќемина од нас не знаат зошто во емоционално тешките состојби посегнуваат по колачи, бел леб, чоколадо или пудинг. Многумина веруваат дека тие продукти им помагаат затоа што имаат одличен вкус. Но тоа е само една причина.

Откако се дозна веста за критичната здравствена состојба на македонскиот музичар Ацо Богдановски - Конга, сите кои го сакаат и почитуваат се организираа во акции со цел да му помогнат.

Се грижите за многу работи без при тоа да сте свесни дека ви создаваат голема болка, стрес, страдање и наместо да се откажете од нив, им дозволувате да ви влијаат на животот.

Мала свесност, безгрижност и неинформираност меѓу тинејџерите за користењето на кондоми, сексуалната зрелост и одговорност. Ова се заклучоците од анкетата што ја спроведе „Дурекс“, производителот на кондоми меѓу младата популација.

Иако изгледа лесно да се биде во среќна врска, тоа некогаш знае да биде многу комплицирано. Едноставно како луѓето да имаат потреба и оние нај прости нешта да ги искомплицираат.

Најново на форумот

  • No posts to display.