Иако деца кога се многу мали не разбираат најдобро што значат зборовите „Те сакам“ нивните дела кажуваат повеќе од зборовите

Поттикнувајќи го вашиот креативен потенцијал, хобито ви дава чувство на задоволство и смисол во животот, што може да ви помогне во минимализирање на последиците од стресот. Затоа добро е да имате хоби уште пред да одите во пензија.

Дали понекогаш чувствувате дека имате премногу обврски но немате доволно време за лични задоволства? Ако е така, не сте сами. Денес секој човек има големи одговорности, се грижи за семејството, работата, домот и сето тоа влијае на неговото расположение, односно често се чувствува изморено и во недостиг на слободно време.

Повеќе од 100 стоматолози од јавното и приватно здравство учествуваа на одржаната трибина во организација на Стоматолошката комора. Дебатираа и ги изнесоа своите ставови во однос на најбитните прашања од фелата, капитација, вработување и мотивација и превенција.

Денес, 3 декември во светот но и кај нас се одбележува Меѓународениот ден на лица со инвалидитет, чија точна бројка во Македонија се уште не се знае.

Трета година по ред здружението Дајте ни крилја го организира проектот ,,Слобода во вода,,- терапевтско пливање за сите заинтересирани лица.

Полуготовата храна има предност особено за луѓето кои се вработени, бидејќи го скратува потребното време за готвење. Освен тоа често се продава по ниски цени и тешко е да се одолее а да не се проба.

Child & Family фондацијата на Lyoness ја овозможи неопходната санација на зградата на основното училиште „Гоце Делчев“ во Љубанци, Македонија.

Од 4 до 9 ноември, градот Инегол во Турција ќе биде домаќин на еден од најголемите саеми за мебел на Балканот. Повеќе од 150 компании кои произведуваат мебел, како од Турција, но така и од странство, ќе ги изложат своите производи.

Повеќемина од нас не знаат зошто во емоционално тешките состојби посегнуваат по колачи, бел леб, чоколадо или пудинг. Многумина веруваат дека тие продукти им помагаат затоа што имаат одличен вкус. Но тоа е само една причина.

Најново на форумот