Во петокот вечерта во МКЦ се оддржа концертната промоција на ,,Флека”, убаво освежување на македонската музичка сцена. Новата флека во градот е всушност новиот бенд на Тони Зен составен од 11-те најдобри музичари кај нас:

Секако дека генетиката има голема улога во здравјето на срцето, но и животниот стил, односно исхраната и вежбањето се важни. Еве осум здрави грицки кои можете да ги користите за ужина можат да ви помогнат во зачувување на здравото срце

„Доа училиштата“ (Doğa Schools) се синџир приватни училишта во Турција кои засега ги има 100, а од нив 40 се сместени во Истанбул. Во посета на едно од тие училишта беа и гостите на 11 самит на Интел кој беше посветен на образованието.

Очекувате бебенце? Одвојте малку време да се информирате за можностите што ги нуди најголемата европска банка за матични клетки CryoSave.

Ана Кртолица-Георгиев е доктор по дентална медицина и мајка на две мали деца. Спојувајќи ги работното искуство, образованието во областа на стоматологијата кое го стекнала во Љубљана и мајчинството, таа го создаде проектот „Повеќе насмевки“.

Утрата кога децата тргнуваат на школо знаат да бидат многу стресни, почнувајќи од познатата дилема „што да подготвам за појадок“, преку тоа да ги будите децата по 20 минути, па се‘ до нервозите пред зафатениот тоалет и трката со времето.

Под мотото „Поврзување на културите преку образованието“ годинава од 01-03 декември беше одржан 11от Едукативен самит, а за прв пат во Турција.

Центрите за рано изучување на англискиот јазик ”Хелен Дорон” од Македонија ќе ја подарат првата едукативна донација на децата од Домот за деца без родителска грижа „11 Октомври” Скопје.

Cryo-Save приватна ткивна банка, со повеќе од 260,000 зачувани примероци, е водечка семејна банка за матични клетки во Европа.

Според најновите истражувања мажите се помалку романтични кога станува збор за односот кон нивната партнерка.

Најново на форумот

  • No posts to display.