Храната подготвена дома, по традиционален рецепт, не мора да биде нужно здрава, а зависно од начинот на подготовка, и состојките како зеленчук и риба можат да се претворат во непријатели на здравјето.

Никој не ги оспорува чудата на модерната медицина – што би правеле да не беше измислен на пример пеницилинот? Но, за волја на вистината, голем дел од продуктите и предметите кои ги користиме секој ден, имаат посебни моќи кои можат да ви помогнат во различни ситуации.

Многу жени трошат големи суми пари на скапи креми кои ветуваат намалување на брчките за кусо време и младешки изглед, а при тоа забораваат дека негуваниот и здрав изглед почнува одвнатре, а за тоа најдобар начин е да се збогати исхраната со продукти кои содржат колаген.

 

Долготрајниот брак не значи секогаш дека е среќен, а не ретко многу парови остануваат заедно само поради парите, верските убедувања или децата. Но, за среќен брак потребно е сепак нешто малку повеќе – цврста, стабилна и задоволителна врска меѓу двајца.

 

Психолозите, како и повеќето среќни парови, потврдуваат дека постелата е едно од најдобрите места за искрени разговори поврзани со најосетливите теми. Но успешноста на разговорот зависи од некои ситници, кои наизглед ви се чинат не важни, а сепак, можат многу да придонесат за подобрување на комуникацијата меѓу партнерите:

Пред три седмици нашиот телевизор се расипа. Со оглед дека неколку години го имаше почесното среднишно место во нашата дневна соба, очекувано беше дека откако ќе го поправиме, да се врати на своето место. Но наместо тоа, решивме да го отстраниме и се надевам засекогаш го отстранивме од собата која е наменета за дружење, а не за ѕверење во телевизорот.

Понекогаш е навистина тешко да најдете време да бидете сами, иако живеете под ист покрив. Семејството, работата, децата, секогаш се присутни. Чувствувате дека имате потреба да избегате и уживате само вие со сопругот, како во старите добри времиња. Но сега со бебето, животот ви станува поисполнет и поголеми обврски се пред вас, преморени сте и имате се помалку време кое можете да го поминете со сопругот.

Иако можеби никогаш нема да ви појде од рака со леснотија и на време да ги завршите сите свои секојдневни обврски и задачи, успешното завршување, дури и на една од тие работи, може да ви биде навистина голем поттик за понатаму.

 

Сите диети се со кратко дејство доколку не го промените начинот на исхрана и почнете да вежбате. Но од друга страна, ако ги усвоите принципите на оние најдобрите можете да постигнете трајни резултати.

Пред некое време, кога бев на фризер, гледам на ѕидот лист хартија и на него напишан текст

Најново на форумот

  • No posts to display.