Животот носи проблеми, од кои секако не се спасени ниту семејството и пријателите, па често ги слушаме како се жалат. Тоа е сосема во ред, бидејќи сакаат да споделат нешто за да им олесни. Но од друга страна постојаното слушање туѓи жалби е штетно за вас и ви ја одзема енергијата. Способноста да покажете сочувство и емпатија се позитивни особини, но мора да ги користите паметно.

На луѓето кои досега немале среќа да најдат сродна душа им се нуди нова апликација “refrigerating“ со која корисниците разменуваат снимки на содржината на својот фрижидер и пронаоѓаат блискост, барем во јадењето, ако можеме да ѝ веруваме на поговорката „патот до срцето е преку желудникот“.

Денот на раѓање, неповрзано со месецот може да ви каже на кој тип личност припаѓате, и тоа неверојатно прецизно.

Фотографиите од бременоста се прекрасен спомен на секоја идна мајка, од  еден убав период. Најчесто во нив се вклучени и партнерите, идните татковци, кои позираат држејќи ги партнерките за стомакот. Но благодарение на новиот интернет тренд, иднитe татковци позираат со своите бремени партнерки и прават откачени фотографии кои станаа вистински интернет хит.

Сè почесто сме сведоци за појавата на нови и поинакви алтерантивни методи за лечење. Сите тие нудат лекување на разни болести, без класичните медикаменти. На некои од нив гледаме со недоверба, а некои се веќе одамна прифатени и имаат сè поголема примена. Една од тие методи е хомепатијата, за која луѓето во Македонија почнаа да дознаваат пред десеттина години. Од првите срамежливи обиди и внесувањето на мала врата, денес хомеопатијата сè поактивно се користи. 

Кога родителите бираат име за своето бебе, често се решаваат и за стари, традиционални имиња, кои биле актуелни уште од дамнешно време. Ако сте едни од тие на кои им е важна традицијата, треба да знаете дека овие имиња, иако се стари не е нужно да го имаат значењето кое денес им се дава, дури и ако потекнуваат од овие балкански простори.

Неодамнешно истражување потврдило дека на одредена возраст, во просек, секој од нас се претвора во еден од своите родители, најчесто ќерките во мајките, а синовите во татковците.

 

Четиригодишната Симона Хаџи-Тошев, боледува од акутна нелимфобластна лекумија, за чие лекување потребни се 140 000 евра.  Деновиве се собрани над 30.000 евра, а малата Симона со родителите веќе се во Загреб.

Денот кога најбрзо и најлесно се зачнува е сабота. Ова го утврдиле психолозите и медицинските лица, а британскиот весник „Телеграф“ објавил статија за студијата.

Љубовта, грижата и поддршката од бабите и дедовците има благотворно влијание на внуците. За тоа сведочат бројни научни истражувања

Најново на форумот

  • No posts to display.