Не е сеедно дали сте родени наутро, попладне или доцна навечер. Некои свои постапки, ставови, и расположенија подобро ќе ги разберете ако го знаете нумеричкото влијание на вашиот час на раѓање. 

Како што секој ден од месецот има своја нумеричка вибрација, исто така и секој час во денот има одредена астролошка фреквенција, која многу влијае на осцилациите на вашето однесување. Сетете се во колку часот сте родени и прочитајте какви личности се раѓаат во тој период:

Од 24:00 до 02:00 часот се раѓаат најљубопитни и најзаинтересирани личности.
Од 02:00 до 04:00 се раѓаат многу вредни луѓе, цврсто ориентирани кон материјалното. 
ОД 04:00 до 06:00 се раѓаат храбри луѓе, кои можат да ги поминат сите пречки и поседуваат особини на лидер. 
Од 06:00 до 08:00 се раѓаат мистични луѓе со убава духовна организација, и поседуваат посебна способност за емпатија.
Од 08:00 до 10:00 се раѓаат хуманисти и многу шармантни луѓе. 
Од 10:00 до 12:00 се раѓаат активни луѓе кои сакаат да го сменат светот, да го подобрат. Амбициозноста е нивна главна карактеристика. 
ОД 12:00 до 14:00 се раѓаат необични луѓе кои сакаат рисик и авантура. Имаат бујна фантазија. 
Од 14:00 до 16:00 се раѓаат силни луѓе, способни да најдат излез од сите потешкотии, незаменливи во нестабилни ситуации и времиња. 
Од 16:00 до 18:00 се раѓаат пацифисти, луѓе кои имаат способност да ја согледаат секоја ситуација во целост, и се многу добри луѓе. 
Од 18:00 до 20:00 се раѓаат луѓе со силна волја, способни за подвизи. 
Од 20:00 до 22:00 се раѓаат „ѕвездени“ луѓе за кои скромна улога во животот не е избор.
ОД 22:00 до 24:00 се раѓаат филозофи со хармоничен внатрешен мир, иако понекогаш другите не ги разбираат. 

Најново на форумот

  • No posts to display.