Познато е дека човечкото тело ги регистрира сите промени на сезоните и секој човек различно реагира на нив. Сепак, неспорно е дека мозокот работи поефикасно во одреден период од годината.


Седмооделенците од ОУ. „Јахја Кемал“ , Скопје, по предметот ликовно образование, од наставникот Никола Ѓелинчески добија домашна задача да репродуцираат едно омилено уметничко дело, од познат сликар.

Секој од нас знае дека секој наш клик на интернет останува трајно забележен. Научивме и како компаниите во чие сопствеништво се програмите и апликациите кои ги користиме, го делат секој наш потег на интернет за маркетиншки цели.

Кога е во прашање бирањето подароци, денес постојат многи опции и интересни работи кои можеме да ги даруваме на саканите. Она што некогаш се подарувало денес се смета старомодно, но всушност станува збор за вечни класици кои би сакаме да ги даруваме или добиеме. Станува збор за подароци кои можете да ги изберете ако ви недостига инспирација.

Не е сеедно дали сте родени наутро, попладне или доцна навечер. Некои свои постапки, ставови, и расположенија подобро ќе ги разберете ако го знаете нумеричкото влијание на вашиот час на раѓање. 

Ако сте сопственик на мало или средно претпријатие и сакате поголема ефикасност во работата, потребно е да направите неколку мали промени кои ќе придонесат за поголема продуктивност на вработените, а тоа ќе се одрази и со поголем успех во компанијата. Но, ова се однесува за мали компании во кои нема потреба од постојано присуство на вработените во канцеларија и до документи клучни за одвивање на работата.

Мудроста не е само знаење, искуство и проникливост- тоа е пред сѐ внатрешно спокојство, кое не го засенува разумот. Стекнувањето мудрост е големо достигнување со кое не може секој да се пофали, дури ни во зрела возраст. Астролозите долго ги анализирале особините на хороскопските знаци и решиле да кажат кај кои од нив мудроста ќе дојде со годините.

Воздушните турбуленции никој не ги сака, особено оние кои се плашат од летање или имаат слаб желудник, но ако успеете да добиете место на средината во авионот, секако помалку ќе ги чувствувате. 

Мајките имаат огромна улога во растот и развојот на детето и тоа е непобитен факт против кој никој ништо не може.  Тие влијаат врз своите деца на различни начини - некогаш преку самиот начин и стил на воспитување, но често и преку своето лично однесување. Исто така, огромно влијание има и таткото, но како по некое непишано правило, на голем број деца низ светот, токму мајките им се модел кој го следат низ животот.

Безбедноста секогаш треба да биде на прво место. Ако некогаш сте се посомневале дека некој ве следи и го прислушкува вашиот телефон, не е лошо да обрнете внимание на некои сигнали. Секако треба да имате на ум дека проблемите при разговори можат да бидат од техничка природа, но стручњаците велат дека ако ова ви се случува најверојатно некој ве прислушува:

Најново на форумот

  • No posts to display.