Да се ​​нарече некоја личност „наивна“ деновиве генерално се смета за навреда. Но, дали е спротивното од овој квалитет - цинизам, пресметливост и лицемерие, причина за гордост кај нивните сопственици? Дефинитивно не се сложуваме, и сега ќе ви кажеме кои се трите хороскопски знаци кои ја носат чистотата на детската наивност. 

Овен
Сите знаеме дека ова е првиот знак , “бебе“ на зодијакот. Никој не очекува мало момче, кое штотуку е дојдено на свет да биде мудро, нели? Тогаш, зошто имате слични барања за Овните? Тие се импулсивни, нетрпеливи и брзи, но во никој случај не се заблудени и провидни. Сепак, на иноватори како Овните им е потребна мала доза на здраво достоинство за да не го загубат ентузијазмот.

Лавот
Дали лавовите се наивни? Одговорот е 100% „Да.“ Особено ако ги привлечете со некаков комплимент. Лавот е страст, емоција, љубов и претставниците на овој знак би направиле сѐ за среќата на своите најблиски. Оваа слабост во идеализација на љубовните теми ги прави лесни цели за квалификувани манипулатори како Шкорпиите, на пример.

Риби
За разлика од другите два водени хороскопски знаци - Рак и Шкорпија, Рибите не се толку разбирливи и интуитивни кога комуницирате со другите. Тие се крајно чувствителни, но нивната високо развиена емпатија, само-негирање и потрагата по универзално единство ја облагородува нивната логичка мисла и соодветна перцепција за тоа како функционира светот. Парадоксот во овој случај е дека овој знак е многу посебен и ја одржува нашата надеж за подобра иднина.

Најново на форумот

  • No posts to display.