Секундарниот стерилитет се дефинира како неможност на жената да забремени по природен пат и да ја износи бременоста нормално, откако веќе има родено едно или повеќе деца

Идеалниот број ембриони кои ќе бидат вратени во матката при процесот на инвитро фертилизација, треба да биде еден или два, но никогаш не треба да бидат повеќе од три, тврдат британските експерти.

Повеќето жени кои веруваат дека се подготвени да станат мајки, раѓањето на детето го сметаат за дар од Бога. Но една блогерка постави голем прашалник за таа теза. Тој се состои од 14 чекори кои треба да ги поминете пред да родите.

Кога ќе дојде време за бебе, кујната е важна подеднакво како и спалната соба. Храната и плодноста се поврзани многу едноставно – потребни ви се здрави јајце клетки и сперматозоиди,

Што всушност се случува кога јајце клетката ќе созрее за примање на сперматозоди? Колку долго можат да преживеат сперматозодите? Како стигнува ембрионот во матката? Еве ги одговорите

Планирате да го проширите семејството, па ве интересира што можете да преземете за да си помогнете. Еве неколку корисни совети.

Да се добие дете, е наједноставна работа на светот, но не секогаш, за жал. Не ретко желбата на многу брачни двојки останува неисполнета. Многу се причините кои доведуваат до потешкотии во забременувањето.

Ин витро...што? Корпус...каков? Лекарската терминологоја понекогаш ве доведува до очај.

Инсеминацијата е медицинска метода за потпомогнато оплодување која денес се употребува кај двојките кои имаат помали проблеми со неплодноста. Кога се препорачува оваа постапка за да се дојде до посакуваната бременост?

Во Македонија постои можност за ИВФ – бременост со вештачко оплодување, но истовремено постојат одредени ограничувања. Во некои држави, постојат терапии кои се извршуваат, за да им се помогне на жените да забременат