Жените кои се на посебен режим на исхрана пред забременувањето, или ретко јадат појадок, поверојатно е дека ќе родат девојче, докажува една британска студија.

Сè повеќе и повеќе двојки страдаат од неплодност, а причините се комплицирани. За жал, многу луѓе од нивната околина не ја разбираат деликатноста на проблемот и ја влошуваат ситуацијата со нивниот безобразен став и бесмислено убедување.

Ако вашиот циклус е единственото нешто на кое обрнувате внимание кога ја планирате бременоста, не сте единствена. За повеќето жени забременувањето е голема непознаница

Ако сте убедени дека при нерегуларен циклус не е можно да одредите кога имате овулација, тогаш сте во заблуда. Иако ваквите циклуси навистина се проблематични за да се следи перидот кога може да се забремени, сепак е можно.

Како функционира вештачкото оплодување? Постои ли возрасна граница? Како постапката влијае на врската? Еве ги одговорите на најважните прашања за ИВФ постапката.

Во медиумите постојано кружат приказни за тоа како некои славни личности успеале да забременат по природен па и тоа во 40те или 50 те години, а тоа им дава лажна надеж на многу жени кои долго време се борат со стерилитетот или се обидуваат природно да забременат.

Без разлика дали се обидувате да забремните во 20те, 30те или 40те години, бременоста во секоја возраст има одредени позитивни и негативни страни. Во различна возраст, бременоста е различно искуство.

Кога ќе почнете да планирате и размислувате за бременост освен избегнувањето на алкохол и цигари се препорачува и да се престане со земање штетни лекови.

Продуктите богати со антиоксиданси можат да го сочуваат квалитетот на машките плодни клетки. Внесувањето витамин Ц, Е, цинк и фолати помага спермата да биде здрава.

Можност идните мајки од прва рака да се запознаат со јогиската програма подготвена само за нив. Работилницата е бесплатна и е во организација на Јога-сојузот на Македонија во соработка со списанието „Мајка и бебе“.

Најново на форумот