Состојки:

- 3 чаши брашно, 125 гр маргарин, 1 јајце, малку сол, 1 чаша суво грозје, 1 пециво, 1 чаша млеко, 150 гр шеќер, 1 ванила

 

Приготвување:

Се загрева млекото со шеќерот,ванилата,и маргаринот. Се меша брашното со пецивото, а јајцето малку се мати на страна во друг сад. Се меша јајцето со брашното и сувото грозје, се додава смесата со млеко и се меси тесто. Од тестото се прават топчиња, се редат во намрсен плех и се печат 20 мин на 170 степени. Откако ѓе се испечат се сечат на половина и се мачкаат со мармалад (кај мене се од брусница), па се лепат половинките.

By Frogy

Најново на форумот

  • No posts to display.