Ако од било каква причина избегнувате секс, не само што не си дозволувате уживање, туку го и си го ризикувате здравјето. Мажите кои уживаат во сексот само два пати неделно, имаат двојно помал ризик од инфаркт во споредба со припадниците на посилниот пол кои тоа го прават еднаш месечно, потврдија британски истражувања.

Во текот на сексот жешките разговори се пожелни за зголемување на возбудата во спалната соба, но некои нешта делуваат сосема спротивно. Жените не сакаат да слушаат за бившите, а мажите ако се изгаси светлото во тек на сексот. Кои се другите нешта кои ја намалуваат сексуалната возбуда?  

Сексуалниот чин за да биде наречен совршен треба да бидат исполнети повеќе елементи, а оргазмот е секако еден од нив.  Притисокот за неговото постигнување е подеднаков кај двете страни: мажот да ја доведе жената до оргазам како потврда за својата љубовна умешност и жената да го достигне врвот и така да се задоволи себеси и партнерот.

Искреноста, честото разменување нежности и малите ритуали се ситници со чија помош можете да ја избегнете монотонијата во бракот или врската.

На социјалните мрежи многу љубовни двојки често објавуваат фотографии со партнерот, а тоа укажува на сериозен проблем во врската. Додека едно истражување покажа дека двојките кои имаат само неколку заеднички и профилни фотографии се посреќни во врската, ново истражување покажа дека оние кои сакаат на социјалните медиуми својата врска да ја прикажат како идеална, се всушност несигурни во чувствата на партнерот.

Најново на форумот

  • No posts to display.