Добродојде, Гостин
Username: Лозинка: Secret Key Запомни ме

ТЕМА: Слатки и колачи

Ре: Ми треба рецепта 08 Јан 2012 08:04 #174292

  • bart
  • bart's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Теми: 2895
  • Thank you received: 1855
Vevricka wrote:
Домаќинки ми треба рецепта за чоколаден прелив ( мислам на тоа што се поливаат слатките) и рецепт на марципан од локум и шеќер ( точно како го правите, нешто не ми излегува :( )

Чоколаден прелив 1
100 гр.слатка павлака да зоврие на пареа. Се додава 150 гр.чоколадо да се стопи, но НЕ да зоврие. Се трга на страна и убаво се меша додека не се добие еднолична смеса. Ако е многу густо може да се додаде уште малку слатка павлака. Топло се прелева врз колачот. Ако е за торта подобро е тортата да биде малку во замрзивач- така полесно се прелева со чоколадо.

Чоколаден прелив 2
120 гр.чоколадо, 100 гр.маргарин, 2 лажици зејтин, 2 лажици вода, 2 лажици прах шеќер
Се става на пареа со постојано мешање да се стопи, НЕ да зоврие, се трга на страна и уште 2-3 минути се мати рачно додека се подолади и малку згусне.

Локум и прах- шекер треба убаво и доста долго да се месат во однос 1:2. Не знам зашто не ти излегува, само сака долго месење за да се соедини и да не лепи.
Idem...padnem...ustanem...popravim krunu...i nastavim dalje
Idem...padnem...ustanem...je*em mater onom ko me gurnuo...i nastavim dalje
The administrator has disabled public write access.

Ре: Ми треба рецепта 03 Фев 2012 19:39 #178177

  • isabella
  • isabella's Avatar
  • Offline
  • new born
  • Теми: 43
  • Thank you received: 24
Повели...

Урма торта


пандишпан:
10 белки
12 лаж. шекер
250 гр. урми
250 гр. ореви
2 лаж. какао
2 лаж. брашно

Се матат белките и шекерот, потоа се додаваат брашното и какаото и на крај исецканите урми и ореви. Се пече во плех обложен со хартија за печење на 200 степени.

фил:
10 жолчки
250 гр. шекер во прав
4 лаж. млеко
1 лаж. брашно
100 гр. чоколадо за готвење
250 гр. путер

Жолчките и шекерот се матат на пареа, па се додава млекото, па брашното и чоколадото да се растопи. Во оладената смеса се додава изматениот путер.

Пандишпанот се сече на половина по должина и се филува со филот на средината помегу две кори и целата од надвор.

За мене торта бр.1 до сега, а ја имам направено барем 20 пати :)
И.Ш. 16.01.2010
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 15 Фев 2012 16:05 #180808

  • ZZ
  • ZZ's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Мамица без граница
  • Теми: 1249
  • Thank you received: 1256
Danas sam mozgala sta da napravim da se osladimo, pa iskopala stari, skoro zaboravljeni recept za strudlu sa korama za pitu..meni licno je sto puta lepsa od klasicne strudle, a mnogo lakse se pravi..

Ja je imam zapisano pod nazivom Somborska strudla

500g kora za pitu
4 jaja
1 casa od jogurta ulja
2 jogurta
1,5 casa od jogurta griza
2 case od jogurta secera
prasak za pecivo

Kao nadev visnje, sljive, jabuke, mak, rogac....
Ja sam pravila pola sa visnjama, pola sa jabukama sa cimetom..

Sve sastojke umutiti i ostaviti 10-15 mnin da griz nabubri..
Kore podeliti na 4 dela, po 4 kore..
Svaku koru premazemo sa nekoliko kasika fila, redjamo jednu na drugu a na poslednju, cetvrtu, po celoj kori stavimo nadev. Zatim urolamo strudlu, malo podvijemo krajeve da fil ne iscuri i stavimo u pleh za pecenje.
Na kraju sve strudle premazati sa ostatkom fila..
Peci na umerenoj temperaturi i gotove strudle posuti prah secerom..

Sluku nemam, moji sve pojeli, a izgleda otprilike ovako..

Dorotea 2006.
Lazar 1996.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 16 Фев 2012 06:12 #180945

  • mamicka
  • mamicka's Avatar
  • Offline
  • teenager
  • :)
  • Теми: 952
  • Thank you received: 337
еве едни прекрасни мафини - синоќа ги правев

MIRIŠLJAVI FINI MUFFINI 1 i 1/2 šalica brašna 1/2 šalice smeđeg šećera 2 žličice praška za pecivo 2 žličice cimeta u prahu 1/4 žličice soli 2 šalice naribane mrkve 1/2 šalice grožđica 1/2 šalice krupno nasjeckanih lješnjaka 1/2 šalice kokosovog brašna 2 srednje velike jabuke - naribane 3 jaja 1/2 šalice ulja 2 žličice vanilin šećera ili ekstrakta vanilije u zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo i sol. dodajte ribanu mrkvu, grožđice, lješnjake, kokos i ribane jabuke. u drugoj zdjeli pomiješajte jaja, ulje i vanilin šećer. ulijte u mješavinu brašna../mrkve i pomiješajte tek toliko da se sve namoči. napunite 12 kalupa i pecite 20-tak minuta na 180*, tj. dok čačkalica koju ubodete u muffin ne izađe suha
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 18 Фев 2012 10:46 #181759

  • Elka
  • Elka's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Some people feel the rain, others just get wet.
  • Теми: 1480
  • Thank you received: 727
Kuglof

Tri jajca, 6 lazici seker, polovina prasok za pecivo, edna mala solja mleko, edna mala solja zejtin, 12 lazici brasno.

Se matat prvo jajcata i sekerot, pa se dodava zejtinot i mlekoto. Otakako se toa kje se izmati se dodava brasnoto vo koe e izmesano pecivoto i se se mesa. Se istura vo tavce koe prethodno kje go izmackas so zejtin.
Moze po zelba da se stavi cimet ili nekoe ovosje ili pak da se podeli smesata pa pola da ostane bela a vo drugata polovina da se stavi kakao i da dojde kako mermeren kolac.
Nije vazno koliko smo puta dahnuli dah, vaznije je koliko smo puta ostali bez daha - Dino Merlin
Последна промена: 18 Фев 2012 10:47 by Elka.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 19 Фев 2012 09:17 #182042

  • Meyo
  • Meyo's Avatar
  • Offline
  • ВИП
  • Ex mama-Maja :)
  • Теми: 2261
  • Thank you received: 2819
mamichka1, gi napraviv mafinive denes i PREUBAVI SE. Malku gi modificirav bidejki sum na dieta a ochajno sakav da jadam neshto blago, pa skrativ kokosovoto brashno, pola pola staviv belo so inegralno, gi zasladiv so malteks, i namesto samo jabolko staviv 1 krusha.I bidejki malteksot e techen skrativ 1 jajce. PREKRASNI SE!! Nemam aparat da gi slikam i mnogu se ubavi na lik, a morkovot im dava navistina poseben shmek. TNX :hug:
When power of love overcomes the love of power, the world will know peace...
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 02 Мар 2012 16:12 #185584

  • ma4orce
  • ma4orce's Avatar
  • Offline
  • new born
  • Теми: 14
  • Thank you received: 7
Полнети смокви

-1 пакетче суви смокви
-200 до 300гр. мелени бисквити
-шербет од 100мл. вода и 250гр. шеќер
-200гр. желе бомбони
-30гр. маргарин
-100гр. ситно мелени ореви
Најпрво ги мешаме мелените бисквити со шербетот и маргаринот, додека добиеме хомогена смеса,а во меѓувреме ги ставаме смоквите во вода да отстојат малку за да омекнат. Потоа ги полниме смоквите со претходно исецканите желе бомбони, па секоја смоква ја обвиткуваме со смесата од бисквити, и најпосле ги валкаме во мелените ореви. Кога ке бидат готови ги оставаме во фридижер да се здрват малку, а потоа ги сечеме на половина.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 10 Мар 2012 21:02 #187474

  • Frenky
  • Frenky's Avatar
  • Offline
  • Султанa
  • Теми: 4118
  • Thank you received: 3811
i jas gi napraviv na mamicka mafinite, ne staviv kokosovo brashno tuku pola sholja inetegralno. namesto 3 staviv 2 jajca + chokolado za gotvenje posno. pojachav so jabolki i lesnici i ne staviv vanila. preubavi se, naredniot pat kje gi napravam samo od integralno brashno.

eve da se pofalam, decava gi rastrgnaa za vechera. sega se spremam za slichna verzija so mnogu susheno ovoshje.


The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 11 Мар 2012 06:16 #187505

  • Big Sister
  • Big Sister's Avatar
  • Offline
  • Супер администратор
  • Soul Sister
  • Теми: 7860
  • Thank you received: 5646
bart wrote:
Циганче

Се матат 4 јајца со 12 лажици шеќер, се додава 12 лажици млеко, 12 лажици зејтин, 12 лажици брашно, 1 лажица какао, 2 лажици гриз, 1 пециво. Се пече.
Кога е печена се прелива со 1 литар млеко (-12 лажици кои се ставаат во тестото) и 12 лажици шеќер кои зовреле за да се стопи шеќерот. Одозгора се ренда 1 чоколадо.

Тек сега го гледам рецептов. Оваа торта ја правам често, само не ставам гриз во нејзе и ја прелевам со 600 мл млеко зовриено со 12 л. шеќер. Кога ќе впие ја мачкам со мармалад (една тегла оди домашен од сливи, најубав ми е) и потоа одозгора со шлаг. Одлична е!
„Кога ќе пораснам, ќе станам пилот на ракета и ќе те земам тебе, ќе те однесам гоооооре високо, да ги видиш ѕвездите и облачињата, што ги сакаш, за да ги допреш.„...
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 11 Мар 2012 06:56 #187509

  • Cinnamon
  • Cinnamon's Avatar
  • Offline
  • Администратор
  • Теми: 2965
  • Thank you received: 1368
Циганчево на колку степени се пече и колку време одприлика?
И дали се прелева колачот додека е топол со топло млеко или треба да се олади?
:3 Jana 04.04.2004 :3 Petar 17.04.2007 :3 Ivan 25.08.2009 :3
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 11 Мар 2012 10:21 #187534

  • iva.siskova
  • iva.siskova's Avatar
  • Offline
  • junior
  • Теми: 562
  • Thank you received: 70
Roma mene mi se raspadnaa,da ne treba uste neso da se stava za da se svrzat poso nemozev da gi oblikuvam od sto bea razdvoeni
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 12 Мар 2012 08:35 #187711

  • bart
  • bart's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Теми: 2895
  • Thank you received: 1855
Emilija wrote:
Циганчево на колку степени се пече и колку време одприлика?
И дали се прелева колачот додека е топол со топло млеко или треба да се олади?


15-20 минути на 200 степени, малку да се подолади, некои 4-5 минути и се прелева со топло млеко, ама и да е врело нема ништо страшно да се случи, може само онака како да напукне од горе.
Јас дури и не рендам чоколадо одозгора, моите така го сакаат.
Idem...padnem...ustanem...popravim krunu...i nastavim dalje
Idem...padnem...ustanem...je*em mater onom ko me gurnuo...i nastavim dalje
Последна промена: 12 Мар 2012 08:37 by bart.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 13 Мар 2012 12:48 #188167

  • Cinnamon
  • Cinnamon's Avatar
  • Offline
  • Администратор
  • Теми: 2965
  • Thank you received: 1368
Го направи ММ, баш беше вкусно...иако тој очекуваше друга текстура. Скрати само од шеќерот и пак беше благо.Супер е :OK:
:3 Jana 04.04.2004 :3 Petar 17.04.2007 :3 Ivan 25.08.2009 :3
The administrator has disabled public write access.

Ре: Ми треба рецепта 17 Мар 2012 10:42 #189186

  • bart
  • bart's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Теми: 2895
  • Thank you received: 1855
MonaLisa wrote:
Devojki, ajde ve molam pisete nekoja vkusna i lesna recepta za kolac/pita so jabolka. Ama da ne treba da mesam testo :sram2:

Сега го најдов ова на нет и изгледа интересно, а лесно
Торта со јаболки
За да започнете со подготовка на тортата со јаболки изматете 4 јајца со 4 лажици шеќер. Најдобро е најпрвин белките да ги изматите со шеќерот, па потоа да ги додадете жолчките. Откако добро ќе се измати, додадете 1 чаша(300 гр) сецкани ореви, 1 чаша(300 гр)рендани јаболки и 4 лажици гриз.

Смесата се истура во тавче бр.28 и се пече на 200 степени.

Откако ќе се олади се попарува со шербет, подготвен со 3 чаши вода и 2 чаши шеќер. По желба може да се декорира со шеќер во прав и рендани јаболки.
Idem...padnem...ustanem...popravim krunu...i nastavim dalje
Idem...padnem...ustanem...je*em mater onom ko me gurnuo...i nastavim dalje
The administrator has disabled public write access.

Ре: Ми треба рецепта 17 Мар 2012 16:35 #189322

  • Chocolate
  • Chocolate's Avatar
  • Offline
  • teenager
  • Теми: 900
  • Thank you received: 273
Mama Sani wrote:
Ми треба рецепта за Ресана торта, односно колач.

јас многу често си правам така колач со ресани па си го сецкам на коцки еве од мене еден лесен и преубав рецепт


Состојки
750g ресани
250ml млеко
250g маргарин (1 коцка)
1 шолја ситно исечкани ореви

Инструкции за приготвување
Секое колаче ресана исечете го на 4 парчиња и ставете ги сите ресани во голем длабок сад.
Ставете тенџере на оган. Додајте ги во него млекото и маргаринот. Мешајте додека маргаринот не се стопи целосно, а кога ќе се случи тоа, тргнете го тенџерето од огнот. Оставете го да се олади.
Со изладеното млеко прелијте ги ресаните. Додајте ги исечканите ореви. Мешајте внимателно со дрвена лажица или со рака. При мешањето не употребувајте премногу сила за да не се издробат ресаните.
Со рацете оформете ја смесата по желба или ставете ја во голема модла.
За попримамлив изглед, стопете поголемо количество темно чоколадо и прелијте ја тортата. Најлесен и најбрз начин да ја завршите тортата е само да изрендате чоколадо по целата нејзина површина.
Оформената торта оставете ја да отстои во фрижидер 2-3 часа.
Јас додавам во неа и рум вкусот е преубав





Границата меѓу уживањето и злото, олицетворена во чоколадото, е толку фина и престижна,...
The administrator has disabled public write access.

Ре: Ми треба рецепта 17 Мар 2012 19:40 #189360

  • Cize
  • Cize's Avatar
  • Offline
  • teenager
  • Mama_i_Martin undercover
  • Теми: 773
  • Thank you received: 742
MonaLisa wrote:
Devojki, ajde ve molam pisete nekoja vkusna i lesna recepta za kolac/pita so jabolka. Ama da ne treba da mesam testo :sram2:

Лиснато тесто сигурно ќе најдеш во Англија нели?
Епа вака: тоа што јас го купувам овде е околу 300гр, коцка отприлика 40 на 40 цм. Ја постилам на маса кората. Полнење: 4 јаболка, лупени и сецкани на тенки резанчиња, додавам 2 лажици кафеав шеќер, 3 лажици гриз (а можеш и мелени ореви, битно е нешто да ја упие водата), по желба цимет, суво грозје. На средина на кората по цела должина го ставаш полнењето и преклопуваш од лево и од десно со кората така да на средина на филот да ти се залепат краевите. Ги стискаш за да се залепат, како шавови. Треба да изгледа како вреќичка. Го ставаш во тавче, така да шавот ти дојде одоздола. Одозгора ја сечеш кората со нож, нели е долгнавеста питата, сечеш попречно. Многу битно, за да испарува течноста од јаболката. Одозгора премачкуваш со јајце и во рерна едно 25 мин. Еве вака некако треба да изгледа

The administrator has disabled public write access.

Ре: ​Р​​е​​ц​​е​​п​​т​​и ​н​​а​​ш​​и - ​и​​с​​п​​р​​о​​б​​а​​н​​и, лесни, вкусни!!! 02 Апр 2012 11:51 #192226

  • Марфи
  • Марфи's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Попозната како Katerina81 :))
  • Теми: 1240
  • Thank you received: 865
МОКА МИЊОНИ

100 гр. чоколадо
1 лаж.зејтин

За кремот

50 гр. бело чоколадо
50 мл. слатка павлака
1 ќесе капучино од ванила (18 гр.)

Чоколадото и зејтинот се топат. Корпи за бомбици се мачкаат со еден слој. Иде во фриз на 5-10 мин. Се вадат и се мачка 2 слој. Пак 5-10 мин. у фриз.
Белото чок. и павлаката се топат на пареа се додава капучиното и се меша. Малку фолот се лади и се полнат корпите. Се лади во фрижидер...одозгора капучино или какао. Се служат извадени од корпа.

Малку се пипави за правење ама превкусни се се топат во уста




Izvor - Coolinarika
Последна промена: 03 Апр 2012 03:37 by Big Sister.
The administrator has disabled public write access.

Ре: ​Р​​е​​ц​​е​​п​​т​​и ​н​​а​​ш​​и - ​и​​с​​п​​р​​о​​б​​а​​н​​и, лесни, вкусни!!! 02 Апр 2012 11:55 #192227

  • Марфи
  • Марфи's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Попозната како Katerina81 :))
  • Теми: 1240
  • Thank you received: 865
КОРПИ СО ВИШНИ И ЛЕШНИЦИ

120 гр. маргарин
100 гр. шеќер
200 гр. чоколадо
вишни + лешници

Декор
75 гр. путер
75 гр.топено чоколадо

На тивко се топи маргаринот, се додава шеќерот и искршеното чоколадо. Се става по 1 вишна и 1 лешник во корпа и се прелеваат. Кога е стегнато се украсува со шприц од разматен путер и чоколадо


The administrator has disabled public write access.

Ре: ​Р​​е​​ц​​е​​п​​т​​и ​н​​а​​ш​​и - ​и​​с​​п​​р​​о​​б​​а​​н​​и, лесни, вкусни!!! 02 Апр 2012 12:12 #192232

  • Марфи
  • Марфи's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Попозната како Katerina81 :))
  • Теми: 1240
  • Thank you received: 865
ТУФАХИИ

8 Јаболки
200 гр. шеќер
80 гр. ореви
1 белка
1 лимон
1 шлаг
1л.вода
2 ќесички ванилин шеќер

Јаболките се лупат и им се чисти средината. Во зовриена вода во која претходно сте ставила 50 гр. шеќер и ванилин и лимон сок ги варите јаболките. Варените јаболки се вадат и во истата вода се додава простанатиот шеќер и лушпите од јаболките.Кога сирупот ќе почне да врие се процедува и се остава да се олади. Варените јаболки се полнат со матената белка, мелени ореви и ванилин шеќер се ставаат во тепсија и се печат 15 мин. на 180 степени.
Се прелеваат со сирупот.




Извор - Coolinarika
Последна промена: 03 Апр 2012 03:39 by Big Sister.
The administrator has disabled public write access.

Ре: ​Р​​е​​ц​​е​​п​​т​​и ​н​​а​​ш​​и - ​и​​с​​п​​р​​о​​б​​а​​н​​и, лесни, вкусни!!! 02 Апр 2012 12:38 #192235

  • Марфи
  • Марфи's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Попозната како Katerina81 :))
  • Теми: 1240
  • Thank you received: 865
БЕЛИ ТРУФЛИ
150 гр. кокос
90 гр. шеќер воправ
150 гр. путер
2 ќесички ванилин
2 лажици рум 1 лаж.мелено кафе

Глазура

200 гр. бело чоколадо
6 лаж. зејтин

Се матат путерот и шеќерот и се додава кокосот. Кафето се раствора во загреан рум и се додава. Се прават бомбици, се ладат и прелаваат со глазурата.

За љубители на кафе :OK:

Izvor - Coolinarika
Последна промена: 03 Апр 2012 03:40 by Big Sister.
The administrator has disabled public write access.

Ре: ​Р​​е​​ц​​е​​п​​т​​и ​н​​а​​ш​​и - ​и​​с​​п​​р​​о​​б​​а​​н​​и, лесни, вкусни!!! 02 Апр 2012 12:43 #192237

  • Марфи
  • Марфи's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Попозната како Katerina81 :))
  • Теми: 1240
  • Thank you received: 865
ТРИАГОЛНИЦИ ОД КОКОС

500 гр. мелени бисквити
250 гр. чеќер во прав
100 гр. рендано чоколадо
0,5 дл.рум
2 дцл. топло млеко
какао по потреба

Фил
250 гр.маргарин
100 гр. шеќер во прав
200 гр. кокос

Бисквитите,шеќерот,шоколадото и румот се мешаат, се додава топлото млеко...по малку може да не треба цело.
Помеѓе две кеси посипани со шеќер воправ се развива темниот дел и се филува и се мота во ролат.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 10 Мај 2012 15:42 #198682

  • Big Sister
  • Big Sister's Avatar
  • Offline
  • Супер администратор
  • Soul Sister
  • Теми: 7860
  • Thank you received: 5646
Касато торта


1 кутија бисквити (се кршат),
200 г ореви сечкани,
100 г суво грозје,
1 мало пакување желе бомбони (сечкано),

Измешајте го во еден сад, па полејте го со претходно подготвена смеса од

1 маргарин,
200 г чоколадо,
300 г прав шеќер,
3 жолчки (не мора)

Се топи маргаринот на тивко со прав шеќерот. Му се додава чоколадото, се меша додека се стопи. На крај тргнете го садот на страна и додајте ги жолчките (ако користите). Ова да е млако, па прелејте ја смесата во садот и мешајте. Ќе ви се чини дека е суво, ама со константно мешање ќе се поврзат состојките.
Ако е меко, оставете да се стегне малку во фрижидер, потоа обликувајте и декорирајте по желба.

Еве јас што имам правено на времето од оваа смеса:

„Кога ќе пораснам, ќе станам пилот на ракета и ќе те земам тебе, ќе те однесам гоооооре високо, да ги видиш ѕвездите и облачињата, што ги сакаш, за да ги допреш.„...
Последна промена: 10 Мај 2012 15:52 by Big Sister.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 12 Мај 2012 14:27 #199085

  • vetmedvesna
  • vetmedvesna's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Life is short.Smile while you still have teeth.
  • Теми: 1887
  • Thank you received: 482
Парфе торта
1 дел:
- 1маргарин кристал,
-150 гр шеќер во прав,
-3 жолчки
Се матат жолчките со миксер, се додава шеќерот па маргаринот. Потоа се додаваат 400 гр мелени бисквити, 100мл џус од портокал. се прави како правоаголник.
2 дел:
- 2 крем шлаг од ванила,
-100 гр сецкан орев,
- 100 гр сецкани смокви,
- 100 гр суво грозје,
- 100 гр рендано чоколадо.
Се мати шлагот и се додаваат останатите состојки.
3 дел:
3 белки се матат со 12 лажици шеќер(6 лажици кристал шеќер + 6 лажици како шербет)
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 31 Мај 2012 17:20 #201577

  • Molly
  • Molly's Avatar
  • Offline
  • senior
  • Теми: 2294
  • Thank you received: 1512
До пред 2 часа бев решена дека за роденденот на мм ќе му правам касато торта со облик на буренце, ама не му се свиѓала на вкус. Е сега ми требаат рецепти за торти ама по едноставни за правање, а вкусни за јадење :fiju: :smee1: Ама ве молам испробани а не од нет, пошо и онака слаткарскиве работи не ми одат од рака. Па после частам по едно парче.
The administrator has disabled public write access.

Ре: Слатки и колачи 01 Јун 2012 16:14 #201703

  • Meyo
  • Meyo's Avatar
  • Offline
  • ВИП
  • Ex mama-Maja :)
  • Теми: 2261
  • Thank you received: 2819
GospoZi mi treba pomosh. Dajte nekoj predlog za ubav fil za torta. Kupiv gotovi pandishpani cokoladni od Kam. Nemam ni sekunda vreme za da pecham a za utre moram da spleskam neshto. Daj kazete so shto da gi izfiluvam a da ne bide fuj toratata. Iam i eden gostin najaven za utre koj prv pat mi doagja doma, a ne da ne e pogoden momentov nego neznam.

Preska samo vo kam uspeav mm da go pratam da odi, kupil puter puding od vanila, mleko, shekjer, cimet, jajca, shlag. Dajte predlog so ova shto da napravam, imam i dosta ovoshje...

Aj nekoja povichna od mene, torti ne znam da pravam ama ic!
When power of love overcomes the love of power, the world will know peace...
The administrator has disabled public write access.

Најново на форумот

  • No posts to display.