Секој сака убав ѕиден мурал, бидејќи и‘ дава посебен печат на собата во која е поставен, а воедно создава и посебно пријатно чувство кога го гледате.

Верувале или не, дури една петтина од луѓето не ја менуваат постелнината по цел месец, а околу еден процент никогаш не ги испрале навлаките. Кога е во прашање хигиената во спалната соба, жените се полоши од мажите.

Водењето сметка за финансиите може да биде многу напорно, но паметното располагање со средствата од сите членови на семејството значи безгрижен живот и полесно реализирање на личните и финансиски цели.

Афлатоксините се најсилната позната канцерогена супстанца во природата. Овие хемикалии всушност се почести во природата и ги создаваат габите од семејството Aspergillus.

Постојат многу алергени кои се кријат на разни места во домот и се закана за здравјето на сите кои живеат во него. Но исто така постојат и трикови со кои ќе можете да се ослободите од нив

Дневната соба е местото каде ги примате гостите, поминувате најмногу време со семејството и имате релаксирано попладне по долгиот напорен работен ден. Поради тоа многу е важно како ќе го одредите мебелот, бидејќи тој е главен фактор да се чувствувате удобно и пријатно во овој дел од домот.

Животните се многу чувствителни на временските услови. Иако многу од нив се покриени со крзно, природната заштита не е доволна. Следат 10 совети кои ќе ви помогнат како на најдобар начин да го заштитите вашето милениче од ниски температури, снег и мраз.

За некои работи едноставно не се исплати да се штеди. Но кога сте во супер-маркет слободно бирајте поефтини работи, бидејќи тоа е единствен начин да ви останат пари во домашниот буџет. Едноставно постојат намирници за кои никогаш не треба да давате премногу пари.

Декоративните перници се одлични за трансформирање на животниот простор, без големи трошоци врз семејниот буџет. Без разлика за која соба станува збор, интересно распоредените перничиња ја прават поинаква и повесела

Детските соби се забавни за дизајнирање, бидејќи ви даваат можност за бескрајна фантазија, со помош на која можете да направите навистина прекрасни тематски уредени соби.

Најново на форумот