Сигурно веќе се потрудивте за вашето бебе да набавите креветче, гардероба, шишенца, козметика и друг неопоходен прибор, но дали знаете дека просторијата во која бебето спие исто така е важен фактор?

Без разлика дали вашата мачка престојува во домот или надвор од него, зимата и ниските температури можат да донесат промени во конзумирањето вода.

Одржувањето постојана телесна температура кај човекот во голема мерка зависи од топлината на станот која пак сама по себе зависи од многу фактори како што се: ориентација кон сонцето, квалитет на ѕидовите, заштита од влага.

Не знаете на која висина да ја закачите омилената слика и како да ја одредите точката на закачување, дознајте го трикот кој се користи во галериите и музеите.

Во тек на летните жешки денови поедноставно е да се вклучи клима уредот за да се разлади станот. Но ако се плашите од високите сметки за струја и цел ви е што помалку да го користите клима уредот, ќе морате да се снајдете со неколку трикови за да ви биде пријатна температурата во домот.

Никогаш нема да воспоставите ред во домот, додека не почнете немилосрдно да ги исфрлате непотребните предмети. Дури тогаш может да се опуштите во убавината на својот дом

Внесете празнична атмосфера во својот дом со пригодни декорации. Пастелните бои, декорации од цвеќиња и билки, весели ткаенини, како и добрата атмосфера меѓу домаќините, е најдобриот начин да се обележи пролетта и Велигден.

Една од најважните потреби за одржување хигиена во станот е промена на воздухот во него, односно неговото проветрување. Најважни причини поради кои е потребно да се врши проветрувањето се:

Пиењето кафе или чај попладне во топла домашна атмосфера отсега добива посебна убавина со магичната масичка во облик на летечки килим.

Знаете ли дека начинот на кој ќе го уредите домот драстично може да влијае на вашата продуктивност? Ако констатно ви недостига концентрација и страдате од намалена продуктивност, најдобар избор е топла нијанса од портокалова боја.

Најново на форумот

  • No posts to display.