Во период од годината на пазарите и во цвеќарите може да се најдат билки со ситни цветови во бела, виолетова, розова и црвена боја кои се многу убави. Станува збор за ерика- цвеќе кое додека другите растенија се подготвуваат за зимски сон, е во полн цвет. Иако многумина би избрале да ја одгледуваат во домот, поради убавиот цвет, сепак таа поубаво се чувствува на ладно и влажно. Терасата за нејзе е најдобриот избор, поради овие нејзини особини:

Дамките од кафе се непријатни и тешко се отстрануваат ако ги оставите за подоцна да ги исчистите. Со овие чекори ќе успеете брзо и сигурно да ги отстраните дамките од кафе:

Дневната соба е омилена просторија во домот, бидејќи тоа местото каде се собираат пријателите и семејството. Но при уредувањето често се случуваат грешки, кои ако ги отстраните можете да го направите уште попријатно место за уживање.

Да се избере идеалната боја за ѕидовите во домот е навистина напорно. При уредување на интериерот и посебно при бирањето бои за ѕидови не ги планираме просториите одделно, а токму тоа треба да се направи, предлагаат психолозите.

Миризбата која останува по пушење во затворена просторија е кошмар за секој непушач, но не им годи дури и на пушачите. Најлошо е што тешко можете да се ослободите од наталожениот чад кој се вовлекува буквално секаде, а дури и проветрувањето не помага.
За среќа има трикови кои успешно ќе го решат проблемот. Со нив можете да го исчистите домот, автомобилот и облеката од непријатната миризба.

Сè повеќе сопственици на домови избираат да го чистат својот дом без детергенти и хемикалии кои содржат материи кои се токсични за организмот и се опасни за здравјето. Особено треба да се внимава ако во домот има мали деца. Наместо хемикалии еве кои домашни продукти можете да ги земете и да го исчистите домот ефективно и безбедно.

Секој знае дека белите чорапи тешко е да останат бели и многу брзо добиваат грда сивкава нијанса, а често е невозможно во целост да се исперат дамките нечистотија од нив. Но пред да ги фрлите и тргнете да купувате нови, пробајте го овој трик. 

Чистењето најчесто одзема многу време, а понекогаш му го посветуваме цел викенд. Но, според најновите истражувања , секоја жена може да го исчисти домот за половина час, ако следи неколку трикови за совршено чиста куќа. 


Бањата треба да е вашата оаза на мирот, а не место кое постојано ќе го чистите и ќе ве нервира секој пат кога и да влезете внатре. Еве како брзо да го средите и да ја направите пријатно место.


Ако во тек на летото цвеќињата ги вадите надвор на сонце и свеж воздух, сега треба да планирате да ги вратите во заштитени простории. Водете сметка дека ноќите стануваат свежи додека деновите сè уште се многу топли.

Најново на форумот

  • No posts to display.