Без разлика дали вашето бебе го доите или го храните со шишенце, постојат неколку положби кои се најпогодни за овој процес. За некои мајки ова е сосема природно и едноставно, додека за други вистински проблем.

Што да се прави кога ќе заплаче бебето навечер: да се остави само, да му се нареди да престане или да се употреби метода за контролирано плачење? Ова е една од темите која предизвикува најмногу поделени мислења од родителите. А ни научниците не се усогласени.

Дојде време за првата посета на забар, која за вашето дете во претшколска возраст, може да биде нешто најстрашно на свет. Дури и спомнувањето на зборот – забар, може да предизвика солзи, страв и нервоза.

Пофалбите кои детето ги слуша, му помагаат да се сака себеси и да порасне во самоуверена личност. Тоа се одамна познати факти, кои се и сами по себе логични.

Мултиетничкото општество е нашата реалност. Воспитувајќи ги децата да бидат отворени за учење на различните култури им ги отвораме вратите за нови искуства и нови идеи.

Не само возрасните страдаат од здравствени проблеми кои доведуваат до дебелина, ако не спијат доволно и поминуваат многу време гледајќи телевизија.

Рибата им се дава на децата при крајот на првата година (поради алергија, како и белката). Богата е со минерални соли – фосфор и јод, како и со витамин Б.

Секоја мајка сака совршена грижа за своето дете, кога бира бејбиситерка, но дали може да забележи кога изборот е погрешен?

Толку многу играчки, а толку малку време. Играњето е детска работа, а играчките се нивните алатки.

Тргнувањето во школо или градинка може да биде стрес и за најшармантното и најдруштвено дете.Тука се новите деца со кои треба да се вклопи, промената на средината, секојдневна анксиозност поради новиот почеток.

Најново на форумот

  • No posts to display.