Без разлика дали станува збор за тајна вљубеност во слаткото девојче од одделението или залуденост со тинејџерска поп ѕвезда, кај многу деца првата љубов се раѓа многу пред тинејџерската возраст.

Ве интересира на што да обратите внимание, кога ќе се соочите со предизвикот да ослабне вашето дете. Некои работи, како здрава исхрана, вежби и т.н се подразбираат, но еве едно изненадување:

Само затоа што децата имаат помали тела, не значи дека тие имаат и помали потреби во споредба со возрасните. Водата е всушност една од важните хранливи состојки за децата.

Давањето лек на бебето (и малите деца) знае понекогаш да биде напорно и бара голема креативност, смета американскиот педијатар д-р Вилијам Сирс, професор и автор на преку 30 книги од оваа област. Лекарот дава и корисни совети за тоа како да си помогнете

Бебињата можеби се малечки, бучни и бараат внимание. Тие не знаат што се случува околу нив, ниту можат да учествуваат во било каква активност, но, сепак тие се многу попаметни отколку што мислиме.

Опседнатоста со витка линија не е резервирана исклучиво за жените и мажите во репродуктивен период. За жал сè повеќе се малите деца кои имаат погрешна претстава за своето тело.

Веројатно сте виделе мајка како го плеснува своето дете, бидејќи не се однесува како што треба или бидејќи погрешило. Или можеби вие ја применувате оваа дисциплинска мерка,

Без разлика дали вашето бебе го доите или го храните со шишенце, постојат неколку положби кои се најпогодни за овој процес. За некои мајки ова е сосема природно и едноставно, додека за други вистински проблем.

Што да се прави кога ќе заплаче бебето навечер: да се остави само, да му се нареди да престане или да се употреби метода за контролирано плачење? Ова е една од темите која предизвикува најмногу поделени мислења од родителите. А ни научниците не се усогласени.

Дојде време за првата посета на забар, која за вашето дете во претшколска возраст, може да биде нешто најстрашно на свет. Дури и спомнувањето на зборот – забар, може да предизвика солзи, страв и нервоза.

Најново на форумот

  • No posts to display.