Веројатно не постои родител кој не верувал дека ќе да биде фер, секогаш ќе донесува правилни одлуки, ќе биде бескрајно трпелив, но истовремено ќе го воспитува своето дете доследно, решително, но со многу разбирање за потребите на своето најмило. Во идеалниот живот ова сценарио е можно.

Примитивните рефлекси кај новороденчињата се одраз на недоволно созреаната функција на мозокот, па во текот на првите месеци исчезнуваат и се заменуваат со оние вистинските рефлекси

Кога ќе се роди ново бебе, секој родител се соочува со главниот проблем – спиење. Некој повеќе, некој помалку и често наидувате на совети од типот – типично е тоа, ќе се среди со тек на време. Но според најновите студии, ова не е баш точно.

Младите родители сакајќи да се подготоват што подобро за негата и грижата на своите деца, купуваат многу книги, сурфаат на интернет, читаат списанија и ги гледаат сите емисии за растот, исхраната и негата на децата.

Колку и да е напорно самостојно да се грижaт за мало дете, многу родители ќе кажат дека полесно е кога го имаат пред очи, отколку кога е далеку од нив и постојано се грижат дали му се случило нешто лошо.

До пред неколку години, препорачаната доза на Д витамин за бебиња и мали деца изнесуваше 200 ИУ (интернационални единици). Меѓутоа, резултатите од најновите истражувања покажаа друго.

Овошјето е првиот немлечен производ кој се додава во бебешката исхрана. Еве по кој редослед се воведува, и кои видови нема да предизвикаат алергиска реакција.

Воспоставувањето здрава врска со своето дете не е магичен момент кој се случува сам од себе. Тоа е емотивна состојба која се случува кога две лица ќе почувствуваат меѓусебна љубов и со тек на времето го продлабочуваат својот однос.

Ароматерапијата е нежен метод за одржување на здравјето, убавината и добрата состојба на организмот. На едноставен начин, со почитување на основните правила на ароматерапијата, можеме да ја вклучиме во секојдневието.

„Што научи денес на училиште?„ „Ништо„ „Нешто интересно се случи?„ „Не„ „Дали си помина убаво?„ „Добро беше„
Дали добивате доволно информации за тоа што му се случува на вашето дете додека е во училиште или одвај отвора уста кога треба за тоа да зборувате?

Најново на форумот

  • No posts to display.