Личностите со голема самодоверба и самопочит имаат поголем успех во животот. Тоа се гледа во нивните пријателства, бизнисот, семејството, како и градењето на нивната личност.

Новата студија направена од Американската Асоцијација на Педијатри,  донесе откритија, кои ќе ги натераат родителите добро да размислат пред повторно да подигнат рака на своето дете.

Размислувајќи за своето потомство родителите најчесто сакаат да имаат две деца, ќерка и син. Тоа како да е идеална комбинација, која би ја посакал секој.

Делењето играчки и други предмети, е социјална вештина, а не нешто вродено, што значи се учи со тек на време. Затоа претпоставките дека децата инстиктивно ќе го направат тоа што сметате дека е во ред, воглавно се погрешни.

Како е да се биде мајка, ниту една книга која сте ја прочитале, не може да го опише. Тоа е она што сите го учиме во сопствен аранжман, дома во своите четири ѕидови.

За развојот на децата многу е важна здравата и урамнотежена исхрана. Но, повеќето деца најчесто, како за инат, сакаат сè што е калорично, нездраво и со слаби нутритивни вредности.

За многу родители емотивното поврзување е директна чувствителност која се случува во текот на првите часови или денови од животот. Сепак, за вашето бебе, таа врска не е само еден момент.

За нормалниот моторички развој кај децата има многу да се зборува, но сега би се задржал на одењето. Нормално е детето да прооди на возраст од 9 до 13 месеци, но се смета за нормално ако прооди и до 18 месеци.

Оваа незгодна навика некои родители ја практиткуваат, а некои се измачуваат со прашањето, дали е во ред да ја користат, секој пат кога нивните најмали ќе станат непослушни.

Спротивставените мислења меѓу генерациите не се ништо ново, необично, но она кое најмногу знае да ги вознемири сите и да запали искра за кавга, се советите на нашите баби, кои денес ги сметаме за застарени и неточни.

Најново на форумот

  • No posts to display.