Колку и да е напорно самостојно да се грижaт за мало дете, многу родители ќе кажат дека полесно е кога го имаат пред очи, отколку кога е далеку од нив и постојано се грижат дали му се случило нешто лошо.

До пред неколку години, препорачаната доза на Д витамин за бебиња и мали деца изнесуваше 200 ИУ (интернационални единици). Меѓутоа, резултатите од најновите истражувања покажаа друго.

Овошјето е првиот немлечен производ кој се додава во бебешката исхрана. Еве по кој редослед се воведува, и кои видови нема да предизвикаат алергиска реакција.

Воспоставувањето здрава врска со своето дете не е магичен момент кој се случува сам од себе. Тоа е емотивна состојба која се случува кога две лица ќе почувствуваат меѓусебна љубов и со тек на времето го продлабочуваат својот однос.

Ароматерапијата е нежен метод за одржување на здравјето, убавината и добрата состојба на организмот. На едноставен начин, со почитување на основните правила на ароматерапијата, можеме да ја вклучиме во секојдневието.

„Што научи денес на училиште?„ „Ништо„ „Нешто интересно се случи?„ „Не„ „Дали си помина убаво?„ „Добро беше„
Дали добивате доволно информации за тоа што му се случува на вашето дете додека е во училиште или одвај отвора уста кога треба за тоа да зборувате?

Раното дијагностицирање на аутизмот и добивањето вистинска помош навреме – можат многу да влијаат на развојот на децата, според истражувањето направено во Кенеди Кригер институтот, во Балтимор.

Фрапантно е колку многу погрешни информации за доењето добиваат неискусните мајки! Тажно е што голем број од дезинформациите се добиваат од медицинските лица.

Децата ги учиме да бидат добри, да не се тепаат и да не лажат, но што ако токму со помош на некои караници, дуели и по некоја лага учат повеќе и подобро. Новинарите По Бронсон и Ешли Мериман правеле многу истражувања за децата и дошле до изненадувачки резултати.

Осаменост и очај во рани зори додека вашето бебе неуморно плаче. Мекиот стомак, кој никогаш нема да биде ист. Неверојатната потреба за половина час мир и време само за себе. Сето тоа и уште многу работи се благодетите на родителството за кои никој не може да ве подготви.

Најново на форумот

  • No posts to display.