Егземa или атопичен дерматитис е осип на кожата кој може да се појави кај бебиња од неколку месеци и деца до пет години. Не е зарaзна болест, туку генетска и според дерматовенеролозите, најголем проблем е што предизвикува црвенило, чешање и чувствителност на кожата. Проследена е со појава на суви лушпи и ситни меурчиња кои пукаат и се влажни.

Франшизата Helen Doron Educational Group е прогласена за најдобра франшиза за  едукација на деца на глобално ниво од  престижниот Global Franchise Magazine,  а со тоа се препознава како докажан светски бренд кој што е лидер во детската едукација.

Познавањето англиски јазик, при тоа се мисли на негово течно говорење и пишување, а не само основно познавање, е повеќе од неопходно. Обидете се да најдете било каква работа кај нас, не во странство, ќе ви побараат доказ за познавање англиски јазик.

Нашите деца се нашата иднина и од голема важност е како се хранат. Но, за жал, не можам да кажам дека тие се хранат здраво. Најчесто јадат тостови, хамбургери (брза храна) и газирани пијалоци.Треба многу да се внимава додека растат да внесуваат важни нутритиви. Изборот на храната треба да е баласиран и да содржи сѐ што е потребно: протеини, масти, јагленохидрати, минерали и витамини во оптимален сооднос - вели нутриционистката Валентина Глигорова, која од овој месец ќе ги советува нашите читатели за здравата исхрана.

За многу родители времето за спиење на нивните дечиња е најтешкиот дел од денот. Децата на мала возраст често даваат отпор на спиењето, особено ако имаат постари браќа и сестри кои сe' уште се будни.

Според последните направени истражувања во САД, повеќето родители веруваат дека нивните деца до 3 годишна возраст имаат капацитет за поголема контрола на емоциите, отколку што навистина се емотивно развиени за својата возраст

Дали вашето дете штом ќе стане додека заспие постојано зборува? Или е молчаливо? Каков и да е неговиот карактер, можете да му помогнете на своето дете да ги развива своите говорни вештини, а за тоа потребно е вежбање, исто како со читањето и математиката. Почнете со тоа што ќе бидете активен слушач.

За мајките е природно и очекувано да го посветат целото свое внимание и време на новороденото бебе. Впрочем девет месеци со нетрпение го очекувате моментот кога ќе го запознаете малото суштество кое растеше во вас. Сега кога конечно тој или таа е тука, вашите мајчински инстикти ви помагаат да го храните, пресоблекувате, нишкате, заспивате, бањање....

Повеќе од нас не можат да се сетат на времето преддвегодишната возраст, период што експертите го нарекуваат инфантилна амнезија". До нашите сеќавања пристапуваме на ист начин како што и ги зачувуваме, односно преку јазикот.

Рибиното масло дава енергија која го стимулира брзиот пренос на импулсите од една до друга клетка уште откако ќе се родиме. Тоа дава брзина на мислата, овозможува полесно складирање на податоците во меморијата и повторно преземање на податоците во зависност од потребата.

Најново на форумот

  • No posts to display.