Јогата е специфична дисциплина која бара водство, но ако навистина е невозможно да посетувате часови по јога можете да го направите следново нешто кое е многу едноставно и корисно. Станува збор за освестување и следење на стомачното дишење кое нема да ви одземе повеќе од десeттина минути.

Повеќе од 50% од трудните жени се здобиваат со преголем вишок килограми во бременоста. Иако докторот препорачува 15 килограми во текот на бременоста, има жени кои ќе качат и до 40 килограми.

Уринарните инфекции настануваат кога уринарниот систем е нападнат од одредена бактерија. Кај здрав организам урината е стерилна – во неа нема присуство на бактерии за разлика од други органски системи.

Ако сте бремени, присуството на одредена инфекција може да биде проблем, не само за вас. Некои од нив можат да бидат опасни за здравјето на вашето бебе.