Здравствените експерти од Британија бараат задолжително да се воведе збогатување на лебот со фолна киселина со цел да се намали бројот на новороденчиња родени со спина бифида

Одговорот на тоа прашање би сакале сите да го знаат. Додека некои тврдат дека можат да влијаат на зачнувањето на одреден пол или се колнат дека знаат какво дете носите, сè додека не родите, изненадувањата се можни.

Џема е горда мајка на АлександарЖената на која лекарите и‘ рекле дека има болки поради здобиените повреди од сообраќајната незгода, се шокирала кога дознала дека е бремена и дека породувањето започнало.

Кели Донеган (26) која за шест недели треба да се породи, била непријатно изненадена кога медицинска игла и‘ се појавила низ кожата на стомакот.

Секоја трудница треба, без разлика на својата состојба, и понатаму да води грижа за својот изглед и нега, било тоа да го прави дома во своја режија или кај козметичар.

Секоја трудница се грижи за своето и здравјето на нејзиното бебе. За да биде сè во ред и бременоста да ја износи до крај, неопходно е да направи неколку тестови.

Поминувањето низ спонтан абортус е навистина болно искуство, па природно е идните мајки да се загрижени што потоа ги очекува.

Што да очекувате од своето тело кое е многу изменето од текот на бременоста? Токму тоа прашање си го поставуваат сите нови мајки.

Не сакате да бидете здодевна трудница која се плаши од секоја најмала промена, но воедно, не смеете да си дозволите да ги игнорирате проблемите кои можат да се појават.

Голем број жени денес инсистираат на царски рез и кога тој не е неопходен. Пред да донесете одлука, треба да ги знаете сите предности, но и недостатоци од овој вид породување.

Најново на форумот

  • No posts to display.