Празниците се одлично време да се поминат пријатни мигови во кругот на семејството и пријателите. Уште ако сте бремена, дополнителна причина за славење и радост.

Да се лежи во тек на цела бременост е еднакво на бесконечна здодевност! Жената може само да чита книги, да гледа телевизија или пак да сурфа на интернет. Сепак не е така.

Постојат толку многу старински приказни кои ќе ги слушнете во текот на бременоста, што ќе ви биде тешко да се одлучите што е факт а што фикција, особено ако тоа се приказни кои со години се прераскажуваат.

Жените во бременоста почесто ќе бидат тие кои ќе кажуваат што ќе се јаде и каде ќе се оди на вечера, од што не треба да се срамат, бидејќи мора да имаат и некои привилегии

Зголемувањето телесна тежина во тек на бременоста во нормални граници е добар знак во тек на бременоста. Тоа индицира дека бебето добива доволна количина хранлици материи и минерали за својот развој и раст.

Во тек на бременост,а особено во третото тромесечие, почнуваат подготовките за породувањето. Некои трудници одат на часови и вежби за опуштање, некои многу читаат и се информираат за различните техники на породување,

Бременоста е чудесно и прекрасно патување и запознавање со суштината на животот. Научниците открија и некои занимливости за тоа што впрочем се случува во тие девет месеци

Во тек на бременоста жената треба да помине низ регуларни проверки на крвниот притисок. Иако, жената пред бременоста немала проблеми со крвниот притисок, можно е да се појават, со ново настанатата состојба.

Ако сте ја одложиле бременоста поради некоја причина, па сте ја минале веќе 35тата година, можеби се прашувате дали е безбедно да забремените.

Стресот за време на бременоста го зголемува ризикот за појава на одредени фатални аномалии. Пред сè зголемена е опасноста од појава на срцеви мани, дефекти на рбетниот мозок,

Најново на форумот

  • No posts to display.