Сега откако на светот пристигна вашето најмило, сигурно ги одбројувате деновите до моментот кога повторно ќе го извадите вашиот велосипед, ќе се вратите во теретанa или на било која ваша омилена активност за вежбање.

Бременоста е блажена состојба која секоја жена ја посакува, замислувајќи се себеси како ужива додека го гали трудничкото стомаче. Но исто така тоа е период кога телото минува низ многу промени и состојби кои не се баш пријатни

Бременоста при која оплодената јајцеклетка се вгнездува надвор од матката е позната како ектопична или вонматерична. Доколку не се открие на време и не се третира може да предизвика сериозни компликации кај жената.

Податоците направени минатата година покажуваат дека дури на 21 процент од 1.000 испитанички при интервју за барање работа им било поставено прашањето дали се во брачна состојба и дали планираат да имаат деца.

Некои жени уште од почеток ја прифаќаат бременоста како најнормална работа, некои цело време страдаат од мачнини, а други бараат екстра доза внимание. Во кој вид трудници припаѓате?

Трудниците најчесто страдаат од утрински мачнини и болки во грбот, но малку од нив слушнале за dysgeusia или проблеми со вкусот.

Бременоста треба да е еден од најсреќните периоди во животот на секоја жена, но понекогаш тоа е време на збунетост, страв, тага, стрес дури и депресија.

Ако имате мачка лекарот најверојатно ќе ви предложи да ја подарите некому во тек на бременоста, поради ризикот да се изложите на токсоплазмоза. Не морате да се ослободите од своето милениче.

Дискусиите за бременоста и кофеинот се водат одамна. Кофеинот се истакнува како една од најоспоруваните состојки која треба да се избегнува што почесто. Најголем извор на кофеин е секако кафето.

Ако сте бремена сигурно сите околу вас се трудат да предвидат какво бебе носите. Од веќе познатите трикови со истурање неколку зрна сол на главата од трудницата (па дали ќе се фати за нос или за глава) до други разни предвидувања, мора да сте слушнале.

Најново на форумот

  • No posts to display.