Некои жени уште од почеток ја прифаќаат бременоста како најнормална работа, некои цело време страдаат од мачнини, а други бараат екстра доза внимание. Во кој вид трудници припаѓате?

Трудниците најчесто страдаат од утрински мачнини и болки во грбот, но малку од нив слушнале за dysgeusia или проблеми со вкусот.

Бременоста треба да е еден од најсреќните периоди во животот на секоја жена, но понекогаш тоа е време на збунетост, страв, тага, стрес дури и депресија.

Ако имате мачка лекарот најверојатно ќе ви предложи да ја подарите некому во тек на бременоста, поради ризикот да се изложите на токсоплазмоза. Не морате да се ослободите од своето милениче.

Дискусиите за бременоста и кофеинот се водат одамна. Кофеинот се истакнува како една од најоспоруваните состојки која треба да се избегнува што почесто. Најголем извор на кофеин е секако кафето.

Ако сте бремена сигурно сите околу вас се трудат да предвидат какво бебе носите. Од веќе познатите трикови со истурање неколку зрна сол на главата од трудницата (па дали ќе се фати за нос или за глава) до други разни предвидувања, мора да сте слушнале.

Празниците се одлично време да се поминат пријатни мигови во кругот на семејството и пријателите. Уште ако сте бремена, дополнителна причина за славење и радост.

Да се лежи во тек на цела бременост е еднакво на бесконечна здодевност! Жената може само да чита книги, да гледа телевизија или пак да сурфа на интернет. Сепак не е така.

Постојат толку многу старински приказни кои ќе ги слушнете во текот на бременоста, што ќе ви биде тешко да се одлучите што е факт а што фикција, особено ако тоа се приказни кои со години се прераскажуваат.

Жените во бременоста почесто ќе бидат тие кои ќе кажуваат што ќе се јаде и каде ќе се оди на вечера, од што не треба да се срамат, бидејќи мора да имаат и некои привилегии

Најново на форумот

  • No posts to display.